Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    2.309 пута прочитано    Датум: 23.05.2014    Одштампај

DonatorskiRucak_01Обавештавамо све парохијане са подручја Лозане, Сијера и Женеве, да је због катастрофалних поплава у нашој отаџбини, Србији и Републици Српској, у току акција прикупљања помоћи за поплављена подручја.

Стим у вези обавештавамо Вас следеће:

Црквена Општина и Парохија у Лозани за сада не ради самостално на скупљању помоћи, већ у сарадњи са удружењима, хуманитарним друштвима, школама и хуманим људима са подручја романске Швајцарске. Наш циљ је да у сарадњи са њима развијемо мрежу сарадње и успоставимо контакт ради заједничке сарадње и координације, како би у наредном периоду ефекат прикупљања и слања помоћи био бољи и успешнији.

Тренутно, помоћ се углавном прикупља у материјалном облику везано за хемијско-хигијенски материјал, храну и опрему за бебе и артикле који се не кваре.

У понедељак, након састанка у просторијама спортског клуба ,,Славија“, договорено је да се заједно у сарадњи прикупља помоћ на више места и да се након тога у координацији иста сакупи на једно место, за сада у Лозани у депоу ,,Easy-Stock“ (поред просторија спортског клуба Славија), како би се помоћ што пре транспортовала.

Обавештење у вези места за скупљање помоћи и контакт телефони:

Лозана и околина – депо поред спортског клуба Славије ,,Easy-Stock ’’, контакт тел: 076/375 12 09

Женева – Црква где служимо: Temple de Chancy, Rte de Bellegarde 69, 1284 Chancy, у сарадњи са Хуманитарним фондом ,,Свети Сава“, контакт тел: 079/204 42 95

Женева – на Shell пумпи у Meyrin, контакт тел: 079/509 72 32

Сијер – зграда Цркве у Granges, Route du Foulon 10, контакт тел: 076/423 05 20

Вевеј – српски клуб Требава у Вевеју , контакт тел: 076/563 16 11

Ивердон – ,,Удружење Мајевичана“, контакт тел: 076/428 05 11, и 079/421 75 74

Верујемо да има још места где се помоћ прикупља, са којима још нисмо успоставили контакт, тако да листа још није коначна.

У наредним данима предстоји организација транспорта за превоз робе са пропратном документацијом.

Молба: Скупљену материјалну помоћ разврстати и предати са списком, због царине, са подацима о пошиљаоцу. Информације за прикупљање финансијске помоћи ћемо објавити наредних дана у Цркви и на интернет страници. Акција је тек почела и трајаће дуже времена.