Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    1.651 пута прочитано    Датум: 20.04.2015    Одштампај

Велика недеља у парохији Св. Три Јерарха, и ове 2015 годи били су обележени у знаку припреме за дочек најрадоснијег хришћанског Празника. Кроз духовни труд: пост, молитву и богослужење, од крсног страдања до славног Васкрсења Христовог, на светим Службама саборно је прослављен овај највећи Празник.

На Велики Четвртак у Женеви (Chancy), служена је Света Литургија у 10:00 ч. са причешћем парохијана који су се за то припремили.

Сутрадан на Велики Петак у Лозани ( Béthusy), служили смо Вечерње у 18:30 ч. са изношењем  Плаштанице коју су верници целивали поклонивши се ,,страдању Христовом“.

На Велику Суботу у кантону Вале служена је Света Литургија, на коју су дошли верници из овог дела парохије да се причесте и целивају ,,Плаштаницу“. На Свету Литургију су организовано дошли и млади са родитељима из фолклорног друштва ,,Круна“ из Виспа, да се причесте и отпевају пригодну песму ,,христос Воскресе”, најављујући тако радост долазећег Празника.

У недељу на – Васкрс, у Лозани (Béthusy), служена је Света Литургија у 10:00 ч. на којој се причестило доста верника који су са собом понели васкрсна јаја да се освете.

У прилогу су и фотографије са ових богослужења.

У име Парохије и црквене Општине, упућујемо радосни поздрав о Васкрсу ,,Христос васкрсе – Ваистину Васкрсе“.