Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    470 пута прочитано    Датум: 5.05.2019    Одштампај

Током Светле Недење по Васкрсу, у парохији Света Три Јерарха у Лозани, гостовао је дечије – омладински црквени Хор ,,Бранко” из Ниша. Од уторка до петка, Светле Недеље по Васкрсу, млади хора ,, Бранко”, имали су могућност да посете и виде знаменитости града Лозане. То су пре свега: Лозанска Катедрала, градски музеј Palais Rumine, кантоналну болницу CHUV, и да се упознају са начином живота и рада наше парохије и верника. Такође, посетили су Српски клуб ,,Требава”, у Vevey, који их је угостио и омогућио да обиђу овај град на језеру.

У уторак 30. Априла 2019 године учествовали су на Вечерњој Служби у храму Света Три Јерарха на Епаланжу, а после Вечерња, отпевали су део песама Васкршњег Концерта.

У четвртак 2. мajа 2019. године, у Протестанској Цркви ,,Temple de Chailly” у Лозани, одржан је Васкршњи Концерт.

Поред парохијана, Концерту је присуствовала Аташе за културу, Амбасаде Србије у Берну, Г- ђа Наташа Гуњић, као и друге званице и родитељи швајцарци, чија деца певају у српској музичкој школи. Они су учествовали на Васкршњем Концерту са неколико песама, чиме су обрадовали све присутне.

После концерта, приређено је послужење за чланове хора и госте, где је уз дружење остварен контакт и позитивна сарадња парохијана, званица и гостију.

Након концерта и заједничке вечере у кампу ,,Centre Scout”  у месту Froide ville изнад Лозане, надлежни парох, прота Богољуб Поповић са породицом и диригентом парохијског хора Г-ђом Нином Софронски, захвалио је деци и младима хора ,,Бранко” на гостовању и предивном поклону за Васкрс. Посебно се захвалио Управи хора ,,Бранко”, најпре диригенту, протиници Јовани и проти Ненаду Микић, и свим сарадницима на посвећеном раду и  залагању за унапређење хорског певања, и квалитету који је Хор младих постигао својим трудом, што и показује на сваком наступу у земљи и иностранству.

Пожелевши свима успех у животу и раду, надлежни парох, срдачно је заблагодарио гостима и пожелео срећно путовање у отаџбину и добру сарадњу у будућности.