Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    775 пута прочитано    Датум: 5.07.2018    Одштампај

У оквиру пројекта “Музички сусрет Србије и Швајцарске” у периоду од 21. до 24. јуна 2018, организовано је више концерата у Лозани и Берну. У оквиру Музичке франкофонске-српске школе, пројекат су организовали проф. Нина Софронски и Милутин Павловић под покровитељством парохије Св. Три Јерарха у Лозани.

Током музичког сусрета су се представили хор Дечјег културног центра Београд, којим диригује гђа Невена Ивановић, музички ансамбл “Министрингс” са конзерваторијума Лозане, којим руководи проф. Тина Стриннинг, децји хор “Петитс воцалистес” из Лозане и ансамбл професионалних музичара из Швајцарске и Србије.

Хор Дечјег културног центра Београд се анђеоским гласовима деце представио на концерту “Дани музике у Лозани” 21 јуна, коме је присуствовао и градоначелник Лозане гдин Грегоире Јунод.

Сутрадан, 22 јуна у Лозани у Аула де л’Елисее, одрзан је међукултурални концерт, на коме је уцествовало више од осамдесет деце српског и швајцарског порекла и представили су сјајним извођењем разна музичка дела за хор и оркестар. Концерту су присуствовали културни аташе амбасаде Републике Србије у Берну, гђа Н. Гуњиц као и представници министарства културе кантона Вауд.

У суботу 23 јуна после вечерње службе у парохији Света Три Јерарха у Лозани, дечји хор културног центра Београд извео је концерт духовне музике.
Сутрадан у недељу 24 јуна децји хор је отпутовао у Берн где су узели учешће у Светој Литургији а затим обрадовали публику концертом духовне музике.