Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    503 пута прочитано    Датум: 19.02.2020    Одштампај

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Господин Андреј је у недељу, 9. фебруара 2020. године, началствовао Светом Архијерејском Литургијом у Лозани поводом прославе парохијске славе Света Три Јерарха.

Епископу Андреју су саслуживали надлежни парох протојереј Богољуб Поповић и протођакон Иван Толић, уз прислуживање докторанта г-дина Милана Кострешевића из Берна.  За лепоту појања на Светој Литургији потрудили су се појци надлежне парохије које је предводила г-ђа Нина Софронски.

У надахнутој празничној беседи, Његово Преосвештенство Епископ Андреј објаснио је настанак празника Света Три Јерарха, као и значај теолошког дела тројице Светитеља, који су били узор великим подвижницима и светитељима који су живели и на подручју Романске Швајцарске. Надлежни парох отац Богољуб је затим поздравио све присутне, а посебно се захвалио Његовом Преосвештенству на сталној пастирској бризи и благослову.

Након заамвоне молитве, освећени су славски симболи које су припремили кумови овогодишње парохијске славе, породица Максић из Лозане. Кумови славе су затим позвали све присутне на послужење и заједничку трпезу љубави, током које се Епископ Андреј поново обратио присутним гостима одабраним речима.