Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    503 пута прочитано    Датум: 24.04.2019    Одштампај

У 2018 години завршени су велики грађевински радови, што подразумева: зидарске радове, замену кровне конструкције, уградња кровних прозора, лимарски радови и постављање кровне изолације и црепа. У прилогу је само део слика, изостављамо оне током радова због трошкова штампе.

 

Достављајући вам ове слике, желимо да замолимо сваку породици и домаћинство које добија парохијску пошту да уплати неки прилог по својој могућности, како би привели крају неопходне радове на згради, и почели Богослужење.

Предстоје радови: постављање мермерног пода и мозаика у Цркви, израда фасаде и уклањање скеле, уређење сале и библиотеке на првом спрату, уређеље поткровља, уђеђење простора испред улаза у Цркву.

Пре тога, морато добити употребну дозволу за јавно коришћење објекта, а за то је потребно склонити скеле и уредити и санитарне просторије неопходне за јавну употребу, Цркве, Сале као и прилаз згради.

Током јуна 2018 године постављен је камени Иконостас. Крајем децембра 2018 године, постављен је завршни део фрески на улазном делу храма. Део сретстава за фреске исплаћен је прилозима парохијана а остатак је потребно прикупити.