Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    1.683 пута прочитано    Датум: 17.02.2017    Одштампај

Парохијска слава Света Три Јерарха у Лозани свечано је прослављена и ове 2017 године. Свету Архијерејску Литургију служио је надлежни Епископ Г-дин Андреј, на радост парохијана и гостију. Поред надлежног пароха оца Богољуба Поповић, по благослову Епископа служио је Pierre François Méan, прарох франкофонске парохије у Лозани. За певницом је певао парохијски хор, дечији октет и појци франкофонске парохије. У Светом Олтару помагали су: ипођакон Иван Толић, студент докторант Милан Кострешевић из Берна и Георгије Поповић. Парохијској слави присуствовао је Амбасадор Босне и Херцеговине у Берну, Њ.Е. Г-дин Анђелко Граховац.

У празничној беседи, Његово Преосвештенство Епископ Андреј је надахнутим речима објаснио смисао јеванђелске приче: ,,о Блудном сину“, стављајући је у контест данашњих односа деце и родитеља у породици. У присуству франкофонске заједнице, Епископ је потсетио да је хришћански живот и теологија Тројице Светитеља: Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог, били узор у хришћанском свету, као и првим Светитељима са подручја Швајцарске.

После Свете Литургије, Епископ је осветио славско жито и колач са кумовима парохијске славе, породицом Видосава Ковачевића из Биера, који је део славског колача предао новом домаћину, надлежном пароху о. Богољубу Поповићу и његовој породици. По завршетку славског обреда, кум Видосав је позвао је све присутне на послужење и заједничку трпезу љубави у салу испод Храма.