Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    2.861 пута прочитано    Датум: 21.02.2013    Одштампај

Као и предходних година, на подручју парохије Света Три Јерарха било је свечано и празнично. У сва три кантона празник Светог Саве прослављен је Светим Сужбама и школским приредбама.

Прослава Светог саве у Сијеру

У част Светог Саве, српска школа у Сијеру прославила је свога заштитника у Цркви. После Свете Литургије, Управа школе у Сијеру, деца и родитељи, донели су славске Симболе у част свога заштитника. После славског обреда, деца и родитељи су прешли у салу на прославу коју је организовала школска Управа са председником Милом Јанковић. После школске академије приређена је забава за све учеснике прославе.

Sier1

Прослава у Сијеру

Након прославе у Сијеру, по први пут славила је школа у Виспу. Деца и родитељи са професорком Миром Томић, припремили су богат програм у част Светитеља Саве у школским просторијама у Виспу. Домаћин славе био је Срдан Величковић од кога је славу преузео нови домаћин Милан Симовић.

Visp1

Прослава из Виспа

Visp2

Прослава из Виспа

 

Прослава Светог Саве у Женеви

У Женеви, у централној сали школе Лиотар, ђаци и родитељи са професорком Јеленом Митровић прославили су празник Светог Саве такође свечано. После славског обреда ђаци су приредили пригодан програм у част Светитеља кроз песму и рецитације. Домаћини славе био је Рајко Марковић. Међу званицама на прослави био је Амбасадор Србије при Мисији УН у Женеви Др. Угљеша Звекић који је поздравио децу и родитеље честитајући им заједничку славу.

Zeneva1

Прослава из Женеве

Zeneva2

Прослава из Женеве

Прослава Светог Саве у сали Sullens поред Лозане

Ученици Допунске школе на српском језику са професорком Бојаном Станкић и  родитељи из неколико градова прославили су школску славу Светог Саву у сали Sullens близу Лозане. Програм је почео славским обредом, након чега су ученици приредили погодан програм у част Светитеља. Домаћини школске Славе били су Срђан и Светлана Симић из Ренана. Славу је преузела породица Предрага Иконића са родитељима из Ромона. Након славског и школског дела прославе приређена је забава за родитеље и госте.

Sullens1

Прослава у сали Sullens поред Лозане

Sullens2

Прослава у сали Sullens поред Лозане

Прослава Светог Саве у Лозани

Ђаци српске школе у романској Швајцарској са професорком Виолетом Бракус и Управом школе приредили су прославу у част Светога Саве у Лозани. После славског обреда, почела је школска академија. Домаћини школске славе били су Горан и Виолета Станојевић из Leysin-а. Гости школске академије биле су и Етно дует ,,Сестре Тасић“ из Aarau-а, које су отпевале више изворних песама на традиционалан начин без музичке пратње.

Lozana1

Прослава у Лозани

Lozana2

Прослава у Лозани

Прослава Светог Саве у Цркви у Лозани

На празник Светог Саве, после Свете Литургије у Лозани, поред верника, парохија је имала част да угости децу и родитеље из четири школе. Школа из Ивердона, деца и родитељи са  професорком Биљаном Миевил као и ђаци и родитељи из Монтеја и Мартинија са професорком Весном Радосављевић већ пети пут заредом  прославили су школског заштитника у Цркви.  Ове године по први пут дошли су ђаци и родитељи из Фрибурга са провесорком Слађаном Пејчић. По договору школских Управа у име школе из Ивердона породица Маринковић припремила је славски колач, док је породица Томић из Монтеја спремила славско жито. Након освећења славских Симбола, уследио је дечији рецитал кога су припремили најмлађи у част Светога Саве. Парохија је сву децу даривала поклон књигама о Светом Сави и другим Светитељима.

LozanaCrkva1

Прослава из цркве у Лозани

LozanaCrkva2

Прослава из цркве у Лозани