Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    1.481 пута прочитано    Датум: 30.06.2016    Одштампај

У сусрет најрадоснијег празника, Христовог Васкрсења, и ове 2016 године празнично су обележени на Светим Службама у Лозани и Сијеру. Од Великог Четвртка, верници су кроз Богослужења прешли пут којим их Црква води од страдања до славног Васкрсења Христовог.

На Велики Четвртак у Сијеру (Sierre) на Светом Богослужењу верници су се причестили Светим Тајнама Христовим.

Сутрадан, на Вечерњу Великог Петка у Лозани (Béthusy) изнета је Плаштаница на украшен ,,Христов гроб”. Уз побожно бдење, верници су целивали Свету Плаштаницу клањајући се ,,страдању Христовом“.

На Велику Суботу, у Сијеру на Светој Литургији, причестио се велики број верника и целивао Свету ,,Плаштаницу“. За време причешћа, на радост родитеља и присутних, деца су певала васкрсне песме, најављујући радост предстојећег Празника.

У недељу на Васкрсење Христово, служили смо Свету Литургију у Лозани (Béthusy). Причестило се доста верника и деце. Током Службе, појци су певали свечано, достојно Пазнику над Празницима. Поред појаца, певали су и најмлађи у славу Васкрсења Христовог. По устаљеној пракси парохије, после Свете Литургије у Лозани и Сијеру, освећена су и подељена васкршња јаја.