Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности    1.654 пута прочитано    Датум: 20.10.2016    Одштампај

У суботу, 15. октобра 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Господин Андреј, присуствовао је вечерњем богослужењу у Сијеру. Вечерњом службом  началствовао је надлежни парох отац Богољуб Поповић, а присуствовао је и јереј Александар Ресимић из Женеве. За певницом су пригодно појали појци Нина Софронски, Фелићија Поповић и студенти постдипломци из Шамбезија. После вечерње службе, Његово Преосвештенство се најпре захвалио присутним парохијанима, и у кратком предавању  објаснио значај Богородичиних празника. После предавања, Епископ је у пратњи свештенства и студената, посетио дом породице Јаковљевић, који су са радошћу и задовољством приредили трпезу љубави за све присутне.

Сутрадан, у недељу 16. октобра 2016. године, Епископ Андреј служио је архијерејску Литургију у Лозани. Саслуживао је надлежни парох, отац Богољуб Поповић, ипођакон Саша Бранисављевић и студент докторант Милан Кострешевић. У пригодној беседи, Епископ Андреј  је објаснио празнично јеванђеље о вери жене Хананејке, која треба да нам буде пример у данашњем животу. Подсетио је да наш народ у Швајцарској треба да зна да је на простору Швајцарке у ранохришћанском периоду било доста хришћанских светитеља, које и наша православна Црква поштује у своме календару. Такође, Епископ је говорио и о изузетно важној личности из календара српских светитеља, Светом Стефану Штиљановићу. У тешком времену турског ропства он се показао као светионик Христове вере и потпора нашем народу.

Након свете Литургије, Епископ је одржао састанак са управом црквене општине у Лозани, након чега је приређен заједнички ручак. Током ручка Епископ се захвалио Управи и присутнима на учешћу у евхаристијском животу Цркве.