Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности, Парохијски дом    1.233 пута прочитано    Датум: 15.10.2017    Одштампај

ПРОМЕНА КРОВНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ НА ЗГРАДИ ПАРОХИЈСКОМ ЦЕНТРУ НА ЕПАЛАНЖУ

Током 2017 године, није било већих радова на цркви. Преглетован је ростир за Цркву и крипта испод цркве  и окречени  делови на које не иду фреске. Остали део је обрушен и припремњен за фреске. У погледу електричне инсталације, постављене су утичнице и светла. Дефинисан је план за осветљење цркве који се разликује од обичног постављања расвете због фрески. У току је завршна фаза израде иконостаса. Поручене су: царске северне и јужне двери за иконостас и купљен материјал за престоне иконе на Иконостасу. Позивамо вернике који желе да приложе иконе за иконостас или фреске, да се јаве свештенику или управи.

У погледу унутрашњег уређења Цркве, преостаје да се заврше радови који су раније поручени чија израда захтева време, али за те радове који се односе на украшавање цркве, за њих се верници обично интересују више од грубих радова.

Пред нама је важан део посла који је предвиђен добијеном грађевинском дозволом, и тиче се замене кровне конструкције. У том погледу, парох и Управа, моле парохијане да по својим могућностима учествују прилогом, за замену старе кровне конструкције јер тај посао даље не може да се одлаже. Црквена општина има само део сретстава која су раније сакупљена, али она нису довољна. Потребно је да нам парохијани који добијају пошту, уплате прилог за ту намену.

Посао се заиста мора почети, остављајући свакога да сам одлучи да ли жели и може да нам помогне. Уплатницу за ту намену вам шаљемо уз црквени календар. Захваљујемо вам за вашу помоћ.