Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности, Парохијски дом    2.182 пута прочитано    Датум: 19.11.2015    Одштампај

Током 2015 године, настављени су мањи грађевински радови сходно приходима које смо имали на располагању. Урађени су гипсарски радови у храму и простору испод њега. Просечена су и постављена двоја врата, једна за спрат и библиотеку и друга су по захтеву општине отворена после степеница за излаз из простора испод цркве у случају опасности.

Враћена је земља и постављена коцка поред храма и постављен дренажни канал за прихватање воде целом дужином паркинга. Завршени су сливници око целе зграде и постављене металне решетке на светларницима. Евакуисан је вишак грађевинског материјала камен и земља као и непотребни материјал. Тиме је су завршени подземни радови и дренажа око зграде.

Током лета поручен је материјал за подно грејање и цементну кошуљицу. Током предходних дана постављене су цеви за воду и колектор за грејање. Због чињенице да је грађевинска сезона на измаку у плану је завршетак подног грејања и изливање бетонске кошуљице у простору за храм и подрумском делу.

Такође, завршена су велика улазна врата која ће након трансторта су деловима бити монтирана током наредне две недеље. После израде цементне кошуљице и постављања великих врата простор за цркву и испод ње се полако приводи крају. Потребно је још поставити мермер или гранит и након завршетка иконостаса и фрески биће донети и постављени.

ПРОМЕНА КРОВНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ НА ЦЕЛОЈ ЗГРАДИ

krovnaТоком 2014 године поручена је кровна конструкција за целу зграду и дрвену међуспратну плочу од фирме ,,Пирамида,, из Сремске Митровице. Већи део средстава за кров је обезбеђен наменским прилозима донатора и чека се на реализацију. Поред крова, потребно је обезбедити и сретства за: зидарске радове на другом спрату, изнајмњивање скеле и за демонтажу старог крова. Собзиром да тако велики радови захтевају већу финансијску подршку, црквена општина је у датим условима радили оно што је могла да сама финансира. Реалан план за извођење ових радова је следећа година.