Парохијски дом
dom
Рубрика: Парохијски дом    3.139 пута прочитано    Датум: 22.07.2012    Одштампај

Грађевински радови на уређењу просторије испод храма током предходних месеци нису престајали. Укопавање просторије од 54 квадратна метра испод храма успорено је због воде која се уливала цеђењем терена. Због тога је после завршеног укопавања урађена преливна шахта за њено прихватање. Такође, разбијен је и уклоњен велики камен у левом углу просторије. Због поменутих разлога делимично је успорен темпо извођења радова. Током маја је завршено бетонирање плоче подрумске просторије, после чега је извршена припрема за бетонирање околних зидова које је такође по захтеву инжењера рађено из два дела. Тај посао је завршен крајем месеца јуна.

Ових дана  постављена је оплата за будућу плочу над просторијом испод храм капеле и сада је потребно извршити додатне радове пре самог бетонирања.

Остали радови у току су повезивање степеницама са салом изнад храма, као и повезивање степеницама које се спуштају у направљени простор испод храма.

Исечени су отвори на бетонској плочи изнад храма и предстоји постављање монтажних степеница. Рушење старих бетонских степеница је неопходно јер оне нису биле по стандардима за јавну употребу.

Такође је ових дана исечен је и отвор за степенице којима ће се силазити у просторију испод храма. За њих је потребно додатно урадити ојачавање темеља и сићи до нивоа просторије испод храма после чега следи ливење зидова и степеница.

Радови иду постепено уз надзор архитекте и инжењера. У прилогу фотографије о току радова током предходна три месеца.