Парохијски дом
dom
Рубрика: Актуелности, За вернике    546 пута прочитано    Датум: 19.01.2019    Одштампај

И ове године у Парохији Света Три Јерарха у Лозани и Сијеру, празник Христовог Рођеља протекао је свечано и у молитвеном расположењу. На Бадњи дан, ујутро, у  Лозани и Сијеру, служена је Света Литургија на којој се причестио велики број парохијана. Након Службе, до вечерњих часова већина парохијана пожурили су да доврше припреме за Празнично славље у својим домовима, како би спремно дочекали Празник Христовог Рођења.

Пре Вечерње Службе, у лозанској Катедрали, свештено братство и деца унели су бадњак уз појање божићне песме о Рожедеству. После уношења бадњака, дечија музичка група ,,Мини Стрингс“ са лозанског конзерваторијума и дечији хор ,,Мали вокалисти“ певали су и свирали Божићне песме у пратњи професора: г-ђе Нине Софронски и г-дина Милутина Павловића.

Вечерње су служили свештено братство парохије Света Три Јерарха, парох отац Богољуб Поповић и ђакон Иван Толић а за певницом је певао парохијски хор деце и одраслих. У исто време на другом богослужбеном месту у Сијеру, служио је гостујући свештеник јеромонах Исидор Јагодић, професор призренске Богословије а за певницом је певао Ненад Симић постдипломац из Лувена.

После Вечерњег богослужења, верници су узели бадњак, а након тога заједно са свештенством учествовали су у традиционалном паљењу бадњака. Уз пламен  бадњака и послужење куваним вином једни другима су честитали Бадње вече и пожелели мир, добро здравље и успех у Новој години.

На Божићно јутро, нешто раније него обично, у Лозани и Сијеру, служена је божићна Литургија на којој су се многи причестили.  После Литургије прочитана је божићна Посланицу Патријарха српског Г-дина Иринеја, а свештенство је пренело божићне поздраве и благослов надлежног Епископа Г-дина Андреја.